El teclat.

xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
Go to content

El teclat.

xtm2016.net
Publicat per Xavier Tolentino Marjanet a HARDWARE · 30 November 2018
Tags: teclatmecànicmembranaperifèrics
Quan adquirim un ordinador, i basant-nos amb allò de "burro grande, ande o no ande", tendim a mirar els números (i no em refereixo al preu): 2TB de disc dur millor que 1TB, 4'5GHz de freqüència de CPU millor que 3'5GHz, 32GB de RAM i si pot ser 64 millor encara (tinc un article mig preparat on parlaré d'aquestes qüestions). Però quan toca triar teclat i ratolí la tendència és quan més barat, millor. Suposo que si poguéssim triar entre un teclat de 104 tecles i un de 400, si que hi posariem més atenció.

En un proper article parlaré del ratolí, però avui us vull parlar del teclat.

Des de que em dedico professionalment a la informàtica han passat per les meves mans desenes de teclats, blancs, negres, grisos, amb i sense cable... Se suposa que Logitech era la marca estrella, però ves per on, eren els que primer em fallaven.

Motius per els que es canvia de teclat:

    • La barra d'espai, maleïda barra espaiadora, acabava la pobra feta un nyap. Normalment tenen una molla a cada lateral que, amb el temps, acaba feta caldo.
    • Les tecles s'esborren. Principalment les numèriques i la Q, la A, la P entre altres.
    • La tecla SHIFT, CTRL i TABULADOR acaben patint un desgast i acaben no tornant al seu lloc o encallant-se.
    • També el clàssic "La tecla A no em funciona!"...
    • Cafè o refresc: L'assasí silenciós del teclat.

A excepció d'una meravella caríssima de Logitech, sense fil, que encara funciona la resta de teclats que he tingut tenien un preu entre 7 i 20 euros.

Si mirem a internet hi trobarem teclats que ens costen 6€ i fins i tot alguns que arriben als 4000€. Què determina el preu d'un teclat? No entraré en detalls sobre teclats amb bany d'or o diamants incrustats (i creieu-me, n'hi ha) si no en teclats per a un us domèstic/oficina.

Us comento els principals problemes que trobem amb els teclats econòmics, entre 5 i 20 euros:

    • El cable és de baixa qualitat i acostuma a ser d'alumini amb un bany de coure.
    • La sortida del cable del teclat no està reforçada així que a la primera estirada... segurament ens quedarem sense teclat.
    • El connector USB tampoc és massa fiable.
    • Són teclats amb tecnologia de membrana, que amb el temps, l'us i la brutícia acaba perdent contacte i quan apretem una tecla comprovarem que aquesta no funciona.
    • Una altra de les pegues d'aquests teclats econòmics és la mala qualitat amb la que s'imprimeixen les tecles: Dit d'una altra manera, els caràcters impresos a les tecles s'esborren a mesura que el fem servir.
    • Solen ser de PVC i tenen poc pes, les bases de goma per a frenar-lo són mínimes i el teclat acaba corrent per la taula.

Entre 20 i 40 euros podem trobar teclats, que també són de membrana, però construits amb materials de millor qualitat, el cable sol ser més gruixut, reforçat per a protegir-lo d'estirades, els fils solen ser de coure, però no es salven d'algunes de les pegues que he comentat abans: principalment el poc pes i els sistemes de retorn de tecles com shift, ctrl o la barra espaiadora tot i ser de més qualitat, acaben donant problemes amb el temps.

Si bé un teclat de 30 euros ja tindrà una vida més llarga que un de 10, val la pena fer una ullada a teclats que superen els 40, només si compleixen aquesta condició:

Teclat mecànic amb tecnologia de switch cherry o switch outemu principalment (i millor cherry que qualsevol altre). Si us fixeu veureu que en el cas dels teclats mecànics es refereixen a ells com a switch cherry/outemu blue/brown/red. Per a oficina recomano els brown o red, doncs són silenciosos. Els blue  sempre fan aquell particular clic cada cop que pitjem una tecla.

A partir de 40 euros també veurem que hi ha teclats retroil·luminats que, tot i estar orientats a gaming, poden tenir molta utilitat en entorns en el que és necessària poca iluminació ambiental (fotografia i edició professional). De totes maneres, si us heu cansat de que s'esborrin les tecles, un teclat d'aquest tipus pot ser una molt bona solució.

A l'hora de gastar diners en perifèrics com el teclat, el ratolí o el monitor, tingueu en compte que són dels pocs elements que, si els compreu de qualitat, es podran aprofitar cada cop que canvieu d'ordinador.


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

cc. 2019 - xtm2016.net
Accés per a clients:
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
Contacta:
Segueix-me:
Back to content