La mania d'emprar el "pendrive" com a sistema d'emmagatzematge.

xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
xtm2016.net
Go to content

La mania d'emprar el "pendrive" com a sistema d'emmagatzematge.

xtm2016.net
Publicat per Xavier Tolentino Marjanet a HARDWARE · 6 February 2017
Qui ha anat a alguna de les meves classes o tallers ha acabat fart de sentir-me dir que els pendrive són dispositius per a transportar informació. Res més.

Van molt bé per a connectar a la tele i veure la darrera peli en alta definició que hem robat mitjançant un client torrent. Són ideals per a quan tornem de vacances i anem a casa d’algú i el o la volem avorrir ensenyant fotos del fantàstic viatge que ell o ella no ha fet i nosaltres si... I suposo que quan feu això, el que feu és copiar les fotos que teniu al disc dur de l’ordinador cap al pendrive, no? Doncs us ben asseguro que hi ha qui etiqueta els pendrive «Fotos de Venecia», un altre amb «Fotos de Atenas» i així un llarg etcètera... i les deixen allà, només allà, pensant que la vida d’aquests dispositius és eterna...

En definitiva, que no vull que aquest post sigui massa llarg així que... unes quantes recomanacions...

No tenen una vida il·limitada, si bé és cert que si copiem informació a un pendrive i el posem a un calaix i passen 10 anys fins que el tornem a agafar segurament hi tindrem tota la informació intacta... però tots sabem que els portem amunt i avall, els connectem i desconnectem, hi copiem informació i n’esborrem... així doncs, el més important és fer-lo servir correctament: No l’hem de treure mai si prèviament no hem fet el procés d’extracció segura (a la safata de sistema hi tenim la petita icona USB que ens permet fer una expulsió segura del dispositiu).

No els hauríem de fer servir per a tenir-hi desades les fotos importants, documents etc... Recordem que estan pensats per a transportar informació d’un ordinador a un altre.

Quan no el fem servir, val la pena desar-lo en un calaix, i allunyar-lo de condicions ambientals extremes (ni excés de calor ni de fred, ni massa humitat...)

No s’ha de fer MAI una desfragmentació d’un pendrive. És absolutament absurd i l’únic que aconseguirem serà escurçar la seva vida útil.

Quan el portem a casa d’algú... fixem-nos si el connectem a un ordinador amb antivirus... mai se sap quins bitxos poden tenir els ordinadors dels altres...

I sobre tot, i em repeteixo, són dispositius pensats per a transportar informació...

Bé, poc més puc dir... Ens llegim!!


There are no reviews yet.
0
0
0
0
0

cc. 2019 - xtm2016.net
Accés per a clients:
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
cc. 2017 - xtm2016.net
Llicència de Creative Commons
Contacta:
Segueix-me:
Back to content